Konstmusiksystrar är ett nätverk för kompositörer och ljudkonstnärer som identifierar sig som kvinnor, icke-binära eller transpersoner. Tillsammans bildar medlemmarna en plattform för den nya generationens konstmusik. 

På vår hemsida har vi en ständigt tilltagande lista över våra aktiva medlemmar. Listans syfte är dels att samla vår del av konstmusikscenen för att påvisa dess storlek, och dels fungera som en resurs för samarbetspartners och beställare som vill hitta nya personer att arbeta med. 

Konstmusiksystrar fungerar som en grogrund där våra medlemmar kan utvecklas kreativt och yrkesmässigt, för att bli en del av musikscenen i Sverige och utomlands. Vi är en ideell förening som anordnar konserter, workshops, panelsamtal och call for works. I våra större projekt samarbetar vi internationellt med både arrangörer och deltagare. 
Bland tidigare samarbetspartners finns Konserthuset Stockholm, Intonal/Inkonst, Ultima Contemporary Music Festival, Svensk Musikvår, Sound of Stockholm och Atalante Göteborg. På Instagram har vi ett rullande residens där medlemmar kan dela med sig av sitt skapande för en större publik.

Sedan föreningens start 2014 har vi producerat mellan fem och tio projekt per år. Vi har spridit organisationens namn och verksamhet genom konsertserier, ljud- och textpublikationer samt beställningsverk, och vi är mycket glada över att se andra länder inspireras till att starta och driva nätverk i samma anda som Konstmusiksystrar. 

Under 2021 samarbetar vi med två av dessa nätverk: Women’s Sound från Ukraina och Oramics från Polen.Vi står för en gemenskap som genom sin styrka och mångfald kan bidra till en bredare, mer varierad, kul och tillgänglig konstmusikscen.